V torek, 19. aprila 2022 ob 19. uri, so v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale po daljšem premoru tako spet lahko pripravili slovesen dogodek, ki ga je povezoval Boštjan Romih. Slavnostne seje so se udeležili župan Občine Domžale Toni Dragar, ki je bil slavnostni govornik, podžupana Marjan Ravnikar in Tomaž Deželak, poslanci Državnega zbora, častna občanka Vera Vojska in častna občana dr. Miroslav Stiplovšek in Peter Primožič, svetnice in svetniki Občinskega sveta Občine Domžale, nagrajenci ter ostali gostje.

Kulturni program v katerem je sodelovala zasedba Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik z dirigentom Slavenom Kulenovićem in saksofonistom Andrejem Omejcem, je pripravil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava Domžale, ki jo vodi Matej Primožič.

Župan Toni Dragar je v uvodu slavnostne seje pozdravil vse nagrajence in goste ter na kratko povzel zgodovino mesta in njen razvoj, ki jo lepo opiše razstava dr. Miroslava Stiplovška o upravnem razvoju domžalske občine od sredine 19. stoletja do leta 2020.

»Prazniki so namenjeni praznovanju in preletu zadnjega obdobja, ki je bilo za našo občino in za vse nas težko, a kljub vsem izzivom uspešno. Iskrene čestitke našim nagrajencem, vsakemu posebej. Naš nocojšnji navdih lahko najdemo iz številnih zgodb, ki jih pišejo, vsak na svojem področju so uspeli dati naši lokalni skupnosti delček sebe. Vsem nagrajencem ob prejemu nocojšnjih priznanj iskreno čestitam, vedite, da vaše delo cenimo, smo ponosni nanj in smo vam hvaležni za vse kar ste dobrega naredili. Naj vam ob prazniku občine vsem občankam in občanom iskreno čestitam in se zahvalim snovalcem in izvajalcem nocojšnjega programa,« je med drugim dejal župan v slavnostnem nagovoru.

Prejemnika nagrade Občine Domžale sta naša dolgoletna člana društva VALENTINA IN JOŽE PRAŠNIKAR.

Gospod Jože in gospa Valentina Prašnikar sta zakonski par, ki je vse življenje zvest Kulturnemu društvu Miran Jarc Škocjan - že od leta 1961. Kot ljubiteljski igralec je Jože Prašnikar nastopal v skoraj vseh domačih gledaliških predstavah, nepogrešljiv je pri tradicionalnem miklavževanju, hkrati pa je izjemno veliko pripomogel, da kulturno društvo že več kot sedem desetletij uspešno nastopa.

Valentina Prašnikar, njegova žena, je članica društva od leta 1975. Najprej je sodelovala kot statistka v številnih domačih predstavah, zadnja leta pa z veseljem prevzema tudi manjše vloge v domačih gledaliških predstavah. Dolga leta je opravljala delo pri blagajni. Zanesljivo pa je njena zasluga, da pri društvu sodelujejo tudi njuni trije vnuki. Jože in Valentina Prašnikar sta s svojim srčnim, požrtvovalnim, dolgoletnim delom mnogim generacijam zgled, kako z veseljem pomagaš društvu.

Iskrene čestitke.

Vir besedila: Občina Domžale, https://www.domzale.si/objava/622784

Foto: Vido Repanšek