Lokacija

Poletno gledališče Studenec

Pričetek

sobota, 15. september 2018, ob 19. uri

O PREDSTAVI

Vlado Kreslin,  kantavtor in folk rock glasbenik bo v družbi Beltinške bande in Malih bogov,  15. septembra nastopil v pokritem, poletnem gledališču Studenec pri Domžalah.  Vlado, bo v družbi najboljših glasbenih prijateljev predstavil največje uspešnice, ki so nastale v obdobju njegove glasbene kariere. Na odru se mu bo pridružil tudi ženski pevski zbor Moj spev, ki deluje v okviru Kulturnega društva Groblje.

Vlado Kreslin je z glasbo začel kot bobnar v lokalnem ansamblu Apollo leta 1970. Od takrat do leta 1980 je kot pevec nastopal z bendi Špirit group, Zodiac, Horizont, Sanje in Avantura. Leta 1980 je s skladbo Dan neskončnih sanj zmagal na Slovenski popevki. Kmalu po tem se je priključil bendu Martin Krpan, ki je leta 1991, po nastopu pred Bob Dylanom na ljubljanskem stadionu, razpadel. Konec 80ih se je Kreslin pričel glasbeno družiti s starejšimi godci iz rojstnih Beltincev - Beltinško bando. Posvetil se je ljudski godbi in povzročil pravi preporod etno glasbe in njenega dojemanja na slovenskem. Ljudsko glasbo je približal mlajšim generacijam in povzročil, "da so ljudje upali spregovoriti v lastnem narečju". S skupino Mali bogovi, ki je nastala v začetku 90ih, in Beltinško bando, je Kreslin na odrih in nosilcih zvoka združil – in še združuje – včeraj in danes, lokalno in globalno. V Beltinški bandi deluje zdaj že druga in tretja generacija ljudskih muzikantov, najstarejši pa je Vladov oče, 88-letni Milan.

Izdal je že petnajst albumov z avtorsko glasbo, nekaj pesniških zbirk, nastopal v filmu in gledališču kot avtor glasbe in kot igralec. Številne njegove pesmi so skoraj ponarodele, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge.

GENERALNI SPONZOR

ZLATA SPONZORJA

sam-30.png
elektro-energija.png
roltek.png

Edina uradna FB stran!

© 2022 Studenec. All Rights Reserved. Powered by oblikovalnica