01-prifarski-muzikanti.jpg

Koncert 

PRIFARSKI MUZIKANTI SLAVIJO 35!

petek, 1. september 2023, ob 20. uri

Poletno gledališče Studenec

Cena vstopnice |  20 €

Prifarci slavijo 35 let delovanja na domačih in tujih odrih, zato je letošnje leto zanje jubilejno, zaznamovano z nizom koncertov po vsej Sloveniji in številnimi gosti. Na Studenec so povabili odlično pevko in dolgoletno prijateljico Nuško Drašček, zato gotovo ne bo manjkala uspešnica Tu t'en vas, ki si jo je na portalu Youtube ogledalo 12 milijonov ljubiteljev zimzelenih melodij.
Prifarci se z leti vedno bolj vračajo tja, kjer so začeli – k ljudski pesmi, slovenskim popevkam ter uspešnicam, ki so jih v 35 letih delovanja ustvarili sami. Med njimi so Mlinarca, Matilda, Vejica rožmarina, Ptičice in druge. Pridružite se jim na slavju. Veselo bo!

Večina članov skupine prihaja iz majhne vasice v občini Kostel, pri Fari ob Kolpi. S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeni kritiki pa jih – ne glede na to, da zaigrajo skoraj vse, kar jim pride pod prste – uvrščajo med najboljše slovenske etnoglasbene skupine.
Prifarci so: Mitja Ferenc na berdi, kitari in baskitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Dejan Šuštar na braču (prvi bas).

Nuška Drašček je ena najvidnejših slovenskih pevk, ki občinstvo navdušuje s svojim glasom, odrsko prisotnostjo ter izredno širokim repertoarjem, ki zajema vse od opere, samospeva, vokalno-instrumentalnih del do šansona, jazza, slovenske ljudske pesmi, popa, gospela in muzikala.