Andreas Brandstätter

LEPO JE BITI MUZIKANT

Krstna izvedba domače gledališke predstave

Igra z glasbo Slavka in Vilka Avsenika ob 65-letnici njunega ustvarjanja
Dramatizacija in odrska priredba: Eva Kraševec in Alojz Stražar
Glasbeni producent: Slavko Avsenik ml.
Prevod: Darja Erbič

Lokacija

Poletno gledališče Studenec

Pričetek

Premiera: petek, 20. julij, ob 21. uri
vse predstave se začnejo
ob 21. uri

Cena vstopnice

17 € odrasli 12 € otroci
četrtek in nedelja
popust 2 € na vstopnico

O PREDSTAVI

Lepo je biti muzikant je zgodba o mladostnih sanjah, prijateljstvu, ljubezni in življenjski preizkušnji, ki naenkrat spremeni vse. Miha je mlad entuziast, glasbenik, ki najraje posluša narodnozabavno glasbo. Po navdušujočem koncertu Ansambla bratov Avsenik se odloči, da bi tudi sam ustanovil narodnozabavni ansambel, ki bo igral Avsenikovo glasbo, in za idejo navduši štiri svoje prijatelje Jožeta, Ivana, Kristijana in Janija. Postanejo ansambel »Fantov pet« in se skupaj podajo na pot do glasbenega uspeha. Z njimi so njihovi najbližji – Mihovo dekle Andreja, Janijevo dekle Katarina, starši in sorodniki, njihov menedžer Samo ter celo gostilničar Karel, v čigar gostilni se običajno srečujejo. Mihova teta Mici fantom celo posodi veliko vsoto denarja, brez katerega ne bi mogli začeti profesionalne poti. Samo jim organizira koncerte in jim pomaga pri uveljavljanju na domači glasbeni sceni. Po nekajletnem prizadevanju so njihovi napori bogato poplačani – končno bodo lahko nastopili na enem izmed največjih mednarodnih tekmovanj narodnozabavnih ansamblov v Evropi. Prav to tekmovanje pa v skupini dobrih prijateljev poglobi razlike in okrepi nesoglasja, ki med njimi tlijo že nekaj časa. Pot do uspeha ni lahka, še težje pa je prenašati njegovo breme in napore. Ali bo njihovoLepo je biti muzikant je zgodba o mladostnih sanjah, prijateljstvu, ljubezni in življenjski preizkušnji, ki naenkrat spremeni vse. Miha je mlad entuziast, glasbenik, ki najraje posluša narodnozabavno glasbo.

Po navdušujočem koncertu Ansambla bratov Avsenik se odloči, da bi tudi sam ustanovil narodnozabavni ansambel, ki bo igral Avsenikovo glasbo, in za idejo navduši štiri svoje prijatelje Jožeta, Ivana, Kristijana in Janija. Postanejo ansambel »Fantov pet« in se skupaj podajo na pot do glasbenega uspeha. Z njimi so njihovi najbližji – Mihovo dekle Andreja, Janijevo dekle Katarina, starši in sorodniki, njihov menedžer Samo ter celo gostilničar Karel, v čigar gostilni se običajno srečujejo. Mihova teta Mici fantom celo posodi veliko vsoto denarja, brez katerega ne bi mogli začeti profesionalne poti. Samo jim organizira koncerte in jim pomaga pri uveljavljanju na domači glasbeni sceni. Po nekajletnem prizadevanju so njihovi napori bogato poplačani – končno bodo lahko nastopili na enem izmed največjih mednarodnih tekmovanj narodnozabavnih ansamblov v Evropi. Prav to tekmovanje pa v skupini dobrih prijateljev poglobi razlike in okrepi nesoglasja, ki med njimi tlijo že nekaj časa. Pot do uspeha ni lahka, še težje pa je prenašati njegovo breme in napore. Ali bo njihovo prijateljstvo preneslo težo slave? Bo ansambel zdržal pritiske posameznikov, ki imajo drugačne predstave o skupnem delovanju? In slednjič, ali bo Miha našel pravo pot iz življenjske preizkušnje?

Lepo je biti muzikant je igra z glasbo Slavka in Vilka Avsenika – njun bogat glasbeni opus navdihuje mnoge glasbenike in razveseljuje poslušalce vseh generacij.