Koncert ob 70-letnici Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan

STUDENEC, IZVIR LJUBITELJSKE KULTURE

Izbrane melodije in odlomki iz studenških predstav

Naša zgodba se včasih že bere kot nekakšna pravljica, tako idilično. Vse se je začelo pod Šinkovčevim kozolcem, ki je stal blizu obstoječega gledališkega prostora; nekaj nadarjenih posameznikov iz Škocjana, Studenca in sosednjih vasi je v nedeljo popoldne priredilo prvo domačo gledališko predstavo V Ljubljano jo dajmo. Odkrili so oder, ki jih je družil in radostil, obenem pa učil gledaliških veščin, bil je njihova šola. In danes skorajda ni hiše v okolici teatra, iz katere ne bi vsaj nekdo nastopil na studenškem odru.

Od prve uprizoritve leta 1949 letos mineva 70 let; obletnico bo Kulturno društvo Miran Jarc Škocjan v začetku septembra slavilo z vami, zvestim občinstvom poletnega dogajanja na Studencu. Skozi izvirne melodije iz studenških predstav, ki se jih je v toliko letih pošteno nabralo, se bomo spominjali zgodb, ki se še vedno zapisujejo ob izviru ljubiteljske kulture – na Studencu.

Se še spomnite Kekčevih ukan, pa Martinove kobile, Miklove Zale in Mete ter Janeza, pa Švejka in Dame iz Maxima? Obujajte spomine in praznujte z nami.

Lokacija

Poletno gledališče Studenec

Pričetek

sobota, 7. september 2019, ob 19. uri

Cena vstopnice

10 €

Plačilo

Plačilo je možno le v gotovini. Plačilnih kartic ne sprejemamo.

Comments powered by CComment