Informacije - 051/ 61 41 41 in rezervacija vstopnic

Koncert
SLOVENSKI CITRARSKI KVARTET

3 

Lokacija
Cerkev sv. Lenarta na Krtini
Pričetek
petek, 26. maj 2017, ob 21. uri
Vstopnice
ohranjamo lepo navado prostovoljnih prispevkov


Citre so zelo priljubljen strunski inštrument v alpskih deželah in tako tudi v Sloveniji. Običajno jih igramo solistično ali ob petju, lahko pa se jih združi tudi v komorne zasedbe. Čeprav jih nekateri poznajo bolj kot ljudsko glasbilo, citrarji nanje igrajo skoraj vse zvrsti glasbe.

Slovenski citrarski kvartet je bil ustanovljen leta 2000 in je še vedno edini tovrstni stalni sestav pri nas. Doslej so posneli tri zgoščenke, poleg nastopov po Sloveniji pa so igrali že v Avstriji, Belgiji, Nemčiji, Italiji, na Hrvaškem ter v BiH. V programu imajo raznoliko glasbo, od priredb stare glasbe, preko originalnih klasičnih skladb, pisanih prav za citrarski kvartet, do jazza in slovenskih ljudskih, ponarodelih ter narodnozabavnih melodij.

V Slovenskem citrarskem kvartetu igrajo štirje učitelji citer:

Peter Napret je akademski glasbenik in profesor violine (Akademija za glasbo v Ljubljani) ter citrar (Tirolski deželni konzervatorij Innsbruck). V kvartetu igra diskantne in kvintne citre ter violino.

Anita Veršec je profesorica glasbe in razrednega pouka. V kvartetu igra diskantne in kvintne citre.

Janja Brlec trenutno zaključuje podiplomski študiju na Mozarteumu v Salzburgu. V kvartetu igra altovske in diskantne citre.

Tomaž Plahutnik je učitelj citer na Glasbeni šoli Kamnik, sicer pa prof. glasbene pedagogike. V kvartetu igra basovske citre.

na vrh