Informacije - 051/ 61 41 41 in rezervacija vstopnic

Nekdanji komorni zbor Domžale
Koncert ob 70-letnici dirigenta Karla Leskovca

 

2 

Lokacija
Cerkev sv. Lenarta na Krtini
Pričetek
nedelja, 21. maj 2017, ob 21. uri
Vstopnice
ohranjamo lepo navado prostovoljnih prispevkov


Kdor na domžalskem vsaj malo sledi zborovskemu petju, pozna Domžalski komorni zbor. Njegovi začetki segajo v pomlad 1987, ko je prenehal delovati Domžalski oktet. Nekaj njegovih članov je sestavilo oktet, s katerim so sodelovali na srečanju oktetov v Šentjerneju. V jeseni pa je oktet že prerasel v komorni zbor in se udeležil srečanja malih vokalnih skupin.

V teh tridesetih letih je zbor vsako leto pripravil tradicionalni božični koncert. Ob tem pa tudi letne koncerte, bil je na dveh odmevnih turnejah čez lužo pri naših Slovencih v Kanadi in Ameriki ter Argentini. Gostoval je v Avstriji, Nemčiji, Italiji … Obenem pa se je udeleževal tekmovanj tako v tujini in doma, kot je Naša pesem v Mariboru. Zbor je v času svoje največje umetniške moči pod vodstvom Karla Leskovca dosegel visoka odličja, priznanja in plakete. Pevci so z zborom sodelovali na mnogih prireditvah, snemanjih in pripravili tudi več lepih in nepozabnih celovečernih koncertov.

Prvi zborovodja in ustanovni član zbora je bil Karel Leskovec. Ob njegovi 70-letnici so se srečali bivši in nekateri sedanji člani zbora in ob tem srečanju se je porodila želja po obnovitvenem koncertu. Še en koncert in lep pevski dogodek ob otvoritvi festivala Studenec 2017, v cerkvi sv. Lenarta na Krtini. S tem festivalom je povezan že vrsto let kot zborovodja zborovskih nastopov v predstavah in operetah.

Orgle Matej Voje, voditelj Igor Velše
Slavnostni govornik bo minister za kulturo Anton Peršak.

na vrh